Wat doe ik

Mijn werk is altijd abstract, non-figuratief. Mijn inspiratie haal ik uit heel diverse bronnen. Het kan een opvallende schaduw zijn van een gebouw of voorwerp, een herhalend patroon in de natuur, een bestratingspatroon, het profiel van een band, etcetera. Het werk krijgt geen naam mee, want daarmee zou ik de kijker naar mijn kunst te veel een bepaalde kant op sturen. Ik vind het een prachtige ervaring om te merken dat verschillende bezoekers mijn werk steeds weer met totaal verschillende zaken associëren. 

In 2007 ontdekte ik bij toeval een techniek om klei in plakjes te verwerken. Dat is sindsdien de basis van al mijn werk. Van grote vaasvormige objecten tot fragiele wandpaneeltjes, in grove chamotteklei of in kwetsbaar porselein: de 'bouwsteen' waarmee ze worden gemaakt is het ‘plakje klei’. Soms voeg ik een extra accent toe in de vorm van een 'vreemd' materiaal als koord, geroest staal of geoxideerd koper.

U kunt voor iedere beurs terecht in mijn atelier. Kleiner werk begint al met prijzen van €10 tot €15 en dat kan oplopen tot meerdere honderden euro's voor grote objecten.

Deel deze pagina op uw:
Facebook Twitter Linkedin

Hanneke van Vliet

Dorpsstraat 30 • 2935 AC • Ouderkerk aan den IJssel
T: +31 (0)6 21 2145 75 • E: info@hannekevanvliet.nl

Hanneke van Vliet

Dorpsstraat 30
2935 AC
Ouderkerk aan den IJssel
T: +31 (0)6 21 2145 75
E: info@hannekevanvliet.nl

 

© 2016 Hanneke van Vliet | Realisatie: Makari.nl